Slikanica z naslovom Rozagroza in Plavalava je bila predstavljena 7.10.2016 v Trubarjevi hiši literature. Vabljeni k ogledu razstave ilustracij, ki bo na voljo do konca oktobra!

dsc_1125 dsc_1108

Slikanica se že pošilja na izbrane naslove…

dsc_1059 dsc_1061

Vsebina slikanice obravnava problem neenakosti med spoloma na otroku prijazen in razumljiv način.

Spremljate nas lahko tudi na Facebook-u, kjer ima slikanica svoj profil.

rozagroza

Avtorji zgodbe:

Saša Eržen je avtorica slikanice »Tista o bolhah«, ki je izšla v zbirki Čebelica pri Mladinski knjigi in je bila uvrščena med pet finalistov za nagrado najboljša slovenska izvirna slikanica leta 2012. Napisala je tudi besedilo za lutkovno predstavo »Ti loviš!«, ki jo za najmlajše uprizarjajo v Lutkovnem gledališču Ljubljana in na gostovanjih v tujini. Ima dolgoletne izkušnje v ustvarjanju literarnih in odrskih vsebin za otroke, pisanju televizijskih scenarijev za otroško oddajo Studio Kriškraš na RTV SLO, med drugim pa je tudi avtorica rubrike »Hudo« v tedniku Mladina.

Kobrowsky je svojo poezijo začel objavljati na spletu leta 2006 in ko je videl, da je med bralci dobro sprejeta, se je odločil nastopiti tudi v živo. Februarja 2007 je imel prvi samostojni literarni večer v prostorih DSP v Ljubljani, kateremu jih je sledilo še nekaj, v Celju, Novi Gorici, Medvodah, Škofji Loki in še dvakrat v DSP. Sodeloval je tudi na več skupinskih literarnih večerih. Redno sodeluje na pesniških slemih, dvakrat je zmagal na ljubljanskem ter enkrat na Premskih srečanjih. Leta 2010 je pri Cankarjevi založbi v zbirki Poezija izšla njegova prva knjiga z naslovom »Najprej semza slišal pr denje«, leta 2015 pa je v samozaložbi izšla njegova pesniška zbirka Než’na poezija.

Maruša Ivančič je kulturna antropologinja, ki redno sodeluje pri projektih, ki nagovarjajo mlade (vodila je pogovore z osnovnošolci po projekcijah na Mednarodnem filmskem festivalu za otroke in mlade Film na oko, več let je sodelovala z Gimnazijo Bežigrad pri projektih filmske vzgoje, sodelovala je tudi pri izvedbi delavnic medijske kritike pri Zavodu Vizo) ter odrasle (organizacija treh družbenokritičnih večerov v Trubarjevi hiši literature, soorganizacija poletne šole Roaming Anthropology) h kritičnemu mišljenju.

Avtorica ilustracij:

Urška Kozak je akademska slikarka, ki se predvsem zadnja leta posveča predvsem ilustriranju. Je soavtorica pesniške zbirke Než’na poezija (za ilustracije v tej knjigi je dobila študijsko delovno štipendijo ZDSLU za področje ilustracije), ilustrirala pa je tudi otroško slikanico Razmetane sanje, za katero je dobila v letu 2015 priznanje na mednarodnem ilustratorskem festivalu BookIllFest. V zadnjem času redno ilustrira spletne zapise avtorja Damjana Zorca.